diumenge, 10 d’abril del 2011

Nou referèndum a Catalunya.

Hui, diumenge 10 d’abril, culmina a Barcelona la consulta per la independència “Barcelona Decideix”, la qual és una iniciativa ciutadana, no partidista, composta per voluntaris del poble català. Aquestes votacions es porten realitzant des del 13 de setembre de 2009 i hui arriben a la seua última jornada.

El vídeo que deixe a baix és la campanya que s'ha utilitzat per cridar als catalans a acudir a les urnes. Encara que no és original (ja que és el model que es va utilitzar en la campanya de Barack Obama per a les eleccions dels EUA) segueix causant reaccions diverses, tant pels personatges que apareixen, com pel sentiment i lapolèmica que provoca aquest tema entre els catalans.



Catalunya, sempre arrelada a les seues arrels, ha experimentat un sentiment de maltractament i rebuig cap a la seua cultura, encara que el grau es pot discutir, el que es clar es que històricament, els idiomes propis de les regions, i elles mateixes, han patit el càstig dels espanyols, entengui’s, i això ha fomentat un nacionalisme i protecció que ha derivat en el que hui dia tenim.

S'està a favor o en contra? És un caprici dels catalans? Es bo o dolent? És per a tant? Cadascú que reflexione.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada