dilluns, 29 de novembre del 2010

Després de llegir els tres primers capítols del Llibre de les bèsties. [21-11-2010]

Aquestos capítols tracten des de l’elecció del lleó com a rei fins a la traïció que trama la rabosa contra el rei, enutjada per no haver sigut triada per al consell del rei.
Podem dir que el personatge protagonista dels tres capítols es la rabosa, ja que es la que més parla. Aquesta es molt parladera y en ocasions es podria dir que roïna, però també es molt sabia i intel·ligent, i te una increïble capacitat per a convèncer a tots i aconseguir el vol, això també es deu a la seua millor ferramenta: la paraula. Per suposat, altre personatge important és el lleó, que es triat rei ja que per les seues virtuts és un animal que es fa de respectar, demostra perillositat i això reflecteix molt bé a les persones que governen, ja que es creuen més poderosos. La concepció de govern que estenia era la d’un rei ferm que es sabia imposar i tenia autoritat. Per altra banda, el bou és un animal que a penes es fa de notar i no té res de poder o importància entre els demés, així com l’elefant que es utilitzat per la rabosa. En general els personatges es divideixen en herbívors com el bou, el conill o el cavall, i carnívors com el lleó, el lleopard o la serp. Ramón Llull ens presenta la distinció dels carnívors manant sobre els herbívors i això és un fet que es produeix perquè Déu ho ha volgut així. Els carnívors representen a la classe noble i els herbívors a la mitjana o baixa, ja que són manats pels carnívors.
Als tres capítols, s’intercalen histories d’humans, fonamentalment, amb el diàleg dels personatges, el que fa que el llibre siga més divertit, però també ens embolica una mica. I en definitiva, aquesta es l'única dificultat que he pogut trobar pel poquet que porte llegit, així que de moment el llibre es senzill i moralitzador i per tant, està agradant-me prou. 


*Aquesta foto és d'una historia que li conta la rabosa a l'elefant al tercer capítol, i és una imatge que m'agrada molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada