dimarts, 8 de març del 2011

Després de llegir els capítols VII i VIII del Tirant lo Blanc [6-2-2011].

El setè capítol va principal i únicament de la batalla, que al principi era entre Tirant i el rei d’Egipte, però en la que després van intervenir tots els seus homes i també altres reis. A aquest capítol, ressalta altra vegada la valentia, la força i el lluitador que es Tirant, que damunt de ser ferit per tots els llocs i de que tots anaren a per ell, mai va deixar la batalla i va continuar fins a la rendició dels enemics. També destaca la diferent manera de lluitar i organitzar-se dels cristians i els turcs, i es que, mentre Tirant organitza perfectament per ordre de armes i en files als seus homes, els turcs van tots a l’hora. La batalla va ser molt llarga i sagnant, va durar des de l’eixida del sol fins a tres hores després del migdia, quan al final, els turcs, veient-se derrotats, van fugir.
Al següent capítol, tots estan molt contents excepte Tirant, Estefania i Carmesina pels seus embolics amorosos. Estefania estava molt trista, perquè pensava que Diafebus havia mort, ja que després de la batalla ningú l’havia vist i aquesta li escriu una carta on es veu perfectament que esta molt enamorada, per a que done senyals de vida, i ell així ho fa. I Carmesina i Tirant estan tristos, perquè Carmesina s’aniria després de la celebració de la victoria i Tirant ja no podria veure-la. Per altra banda, l’Emperador després de la batalla, admira profundament, més del que ho feia abans si es que cal a Tirant i li donà el comtat de Sant Àngel on a petició de Tirant, el seu cosí seria el compte i a més l’anomena Gran Conestable. Aquella nit, els quatre enamorats van estar parlant una llarga estona a la cambra.
Aquestos capítols m'han agradat més que els anteriors, em pareixen més interessants, ja que a més de parlar de la batalla majoritàriament, també es parla de la historia d'amor de Carmesina i Tirant i Estefania i Diafebus.

*Aquesta es una fotografía de Diafebus (l'actor Charlie Cox, molt guapo, en la meua opinió) a la pel·lícula del Tirant lo Blanc. 

1 comentari:

  1. Charlie Cox, eh? Diverses alumnes m'han manifestat eixa opinió quan he posat a classe la pel·lícula. Per cert, no pots dir "el valent que era", és una estructura calcada del castellà. S'ha de dir "tan valent com era".

    ResponElimina