dijous, 10 de març del 2011

Després de llegir els capítols XI i XII del Tirant lo Blanc [8-2-2011].

Al següent capítol, els ambaixadors turcs van a Constantinoble a demanar-li a l’Emperador tres coses: la primera, firmar una treva de tres mesos, la segona, que alliberen al Gran Camarany i al Rei d’India, que els van fer presoners seus, a canvi d’or i la tercera, un pacte de pau amb la firma del casament de Carmesina i el Soldà. L’Emperador acepta la primera, però les altres les deixa enlaire i per commemorar-ho van celebrar una festa organitzada per Tirant. El millor d’aquest capítol és quan Tirant estava a la cambra de la Princesa i quasi és pillat per l’Emperador. També em sembla curiós que Tirant li dona amb el peu a Carmesina a les seues parts, i després adornà la calça i la sabata amb la que va fer això per a la següent batalla.
El tema principal del capítol XII es l’amor i millor dit els embolics amorosos. Aquest capítol ha sigut prou interessant i cal destacar a Plaerdemavida, que es molt bona persona i ajuda a Tirant tot el que pot, i a més com hem descobert a aquest capítol té un embolic amb l’Emperador, i també a la Viuda que es tot el contrari, malparla entre Tirant i Carmesina, i fa tot el possible per a que no estiguen junts, ja que aquesta esta enamorada d’ell. També cal destacar el gran amor que sent Tirant per Carmesina i que cada vegada creix més i  li produeix més dolor.

*Carmesina, Plaerdemavida i Tirant, al capítol XII quan Plaerdemavida fica al llit de Carmesina a Tirant, i aquest la toca mentre ella pensa que es Plaerdemavida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada